Op dit moment zijn de transportactiviteiten van Tiltrans ondergebracht in drie werkmaatschappijen, Tiltrans Noord en Tiltrans Milieu beide gevestigd in Burgum (Frl) en Tiltrans Zuid in Best (NB)

Tiltrans Noord en Tiltrans Zuid beschikken samen over een wagenpartk met een divers aan voertuigen n.l. kipper opleggers, siloblaas opleggers, tankopleggers, walkingflooropleggers en een openoplegger met laadkraan. Tiltrans Milieu verzorgt transporten van slachtbijproducten afkomstig van grote slachterijen in Nederland. Voor het uitvoeren van deze transporten worden kippers, tankopleggers en een koeloplegger ingezet. De kipperopleggers zijn voorzien van vloeistofdichte laadbakken welke zijn voorzien van een dekzeil of afdekkleppen, deze rijden vaste routes voor één van onze opdrachtgevers.

Tiltrans Noord is geregistreerd bij het NVWA en GMP+ gecertificeerd.

Gezamelijk beschikken wij over 70 trekkende en ±120 getrokken eenheden, indien nodig kunnen wij onze capaciteit uitbreiden middels ons uitgebreide netwerk. Het werkgebied van Tiltrans Noord beslaat naast Nederland een groot deel van Europa waarvan Duitsland, Belgie, Frankrijk, Denemarken, Italie, Spanje en Groot-Brittannië de belangrijkste landen zijn.

Onze eigen werkplaats is uitgerust met een smeerkelder en de meest moderne apparatuur om de nodige reparaties, onderhoud en renovaties van ons wagenpark uit te voeren. In onze werkplaats werken 4 monteurs. De werkplaats is uitgerust met remmentestbank en diverse ijk-en meetapparatuur om complete APK keuringen uit te voeren. Tevens beschikken we over een eigen servicewagen.

Tiltrans beschikt in Burgum over een eigen spoel/wasplaats waar het wagenpark van binnen en buiten wordt gereinigd.